Mousse van witte chocolade en passievruchten

voor 8 personen :

Ingrediënten :

  • 6 eieren, gesplitst
  • 300 g witte chocola
  • 300 tot 500 g frambozen
  • 10 passievruchten, gehalveerd
  • Bereiding :

    Breek de chocola in stukjes en smelt die in ongeveer 3 minuten in de magnetron, of in een kom boven een pan kokend water. Laat de chocola een beetje afkoelen.

    Klop de eiwitten stijf maar niet droog. Meng de eidooiers door de afgekoelde chocola, doe dat voorzichtig zodat het zaakje niet opstijft. Schep de inhoud van de passievruchten, sap, vruchtvlees en pitjes door het eidooier-chocolademengsel en spatel het nieuwe mengsel door de eiwitten. Alles moet goed gemengd zijn.

    Leg een laagje frambozen onder in een grote glazen kom of in acht tot tien eenpersoonsglazen en schenk de mousse erop. Laat dit een paar uur opstijven in de koelkast. Als je een grote kom gebruikt moet je minstens vier uur rekenen.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *