Ingrediënten:
Voor 4 tiramisu taartjes
- 16 Fossier Le biscuit Rose de Reims (oa bij Leonidas te koop, delhaize, online)
- 2 dl melk
- Monin aardbeiensiroop (bij o.a. delhaize, betere drankenhandel of online)
- 200 gr mascarpone (koud)
- 2 dl volle room (min. 35%) (koud)
- 1 kl slagroomversteviger (klop fix)
- 1 el vanillesuiker
- Roze gel kleurstof (optioneel)
- Bakje verse aardbeien
- 4 Taartkartons 15cm (optioneel)
- Decoratie zoals sprinkles, fondantfiguurtjes, chocolade …(optioneel)
- Spuitzak
- Spuitmondje naar keuze
Bereiding:
Snij een aantal aardbeien in dunne schijfjes.
Doe de koude mascarpone in een (bij voorkeur) koude kom en klop even los.
Voeg er de koude slagroom, suiker en slagroomversteviger aan toe, samen met 1à2 el (naar eigen smaak) monin aardbeiensiroop.
Eventueel kan je ook een drupje roze gel kleurstof toevoegen.
Klop de room stevig met een electrische mixer.
Schep in een spuitzak met (stervormig bv wilton 1M) spuitmondje.
Meng de melk met 2 el monin aardbeiensiroop (of naar smaak)
Doe een dotje op een kaartkartonnetje.
Dop 2 koekjes in de melk en leg ze op het kartonnetje.
Spuit een dun laagje mascarponeroom erop, beleg met schijfjes aardbei, opnieuw een dun laagje mascarponeroom.
Dop weer 2 koekjes in de melk, leg op de mascarponeroom en spuit hierop mooie dotjes of roosjes mascarponeroom.
Werkaf met een verse aardbei en decoratie naar keuze.
Hou ze koel tot wanneer je ze gaat serveren.
Tip:
Je kan uiteraard ook gewone boudoir koekjes gebruiken hiervoor als je geen Le Biscuit Rose vindt.
Je kan leuke bordjes gebruiken i.p.v. taartkartons of je zou ze ook in glaasjes kunnen maken.
Je kan ook een lekkere aardbeienlikeur gebruiken i.p.v. siroop of Baileys Strawberry&Cream toevoegen aan de mascarponeroom.