Mini amandelcake’jes met marsefond en chocolade

Marsefond is een combinatie van marsepein en rolfondant in een 1:1 verhouding.
Je maakt het makkelijk zelf, kan het eventueel een kleurtje geven met gel kleurstof kleurpoeder of kleurstofpasta.
Het resulteert in een zeer bewerkelijke decoratiepasta om taarten te draperen of kleine decoraties mee te maken. Je kan het heel goed uitrollen door de toevoeging van de fondant. Het blijft soepeler , maar is minder uitgesproken van smaak dan marsepein en minder kleverig.

Ingrediënten:
Voor ca. 6 stuks

  • 63 gr amandelmeel
  • 63 gr poedersuiker
  • 50 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 1/2 tl amandel extract
  • 1 medium ei op kamertemperatuur
  • 20 gr vanillebloem (puddingpoeder imperial)
  • 10 gr philadelphia roomkaas op kamertemperatuur
  • Silikomart Siliconen bakvorm mini buche
  • Bakspray
  • 200 gr Funcakes marsepein blank 1:4
  • 200 gr funcakes fondant wit
  • Decoratie naar keuze of deco gemaakt van de marsefond
  • Callebaut chocrocks puur

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170°C, onder en boven warmte.
Klop de boter en philadelphia zalvig met een garde.
Voeg de bloemsuiker toe en klop door de boter tot deze opgenomen is.
Voeg het amandelmeel toe en de vanillebloem. Klopdoor tot deze zijn opgenomen.
Doe het ei en amandelextract erbij en klop tot een homogene massa.
Spray de siliconenvorm in met de bakspray en vul de vormen met het beslag tot 2/3.
Bak ze ca. 20 à 25 minuten. Ze zijn gaar als je er een prikker insteekt en dit er droog uit komt.
Haal ze uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen de marsefond door de fondant en marsepein goed door elkaar te kneden.
Maak er een blokje van , verpak in folie tot gebruik.
Rol de marsefond uit op een vel bakpapier , al dan niet wat bestoven met bloemsuiker. En dit tot een dikte van 3 mm.
Snij, indien nodig, de cake”jes hun onderkanten gelijk, zodat ze mooi recht liggen.
Snij rechthoekjes uit de marsefond ter grootte van je cake”je . Het moet vanaf de bodem volledig omhuld worden, behalve de zijkanten.
Leg een cake”je aan het begin van een rechthoekje en drapeer de marsefond strak rond het cake”je.
Overtollige marsefond snij je weg en druk de naad mooi aan.
Leg op bakpapier.
Smelt wat chocolade au bain marie of in de magnetron.
Doe wat chocrocks in een schaaltje.
Dop de zijkanten van je cake”je in de chocolade, tik af aan de zijkant van de kom en dop vervolgens in de chocrocks.
Leg ze op bakpapier en laat de chocolade opstijven.
Maak met de overige marsefond decoraties of gebruik kant en klaar decoratie.
Indien je marsefond decoraties gebruikt kan je ze op de bovenzijde van je cake”je bevestigen door lichtjes aan te duwen. Ze blijven vanzelf kleven.
Gebruik je iets anders kan je eetbare lijm gebruiken om ze te bevestigen of wat gesmolten chocolade.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial