Charlotte Matthys (27) verovert plekje op prestigieuze ‘Forbes’-lijst dankzij alcoholvrije gin

Charlotte Matthys scheert hoge toppen. De Gentse ontwikkelde de allereerste Belgische alcoholvrije gin, NONA June, die de afgelopen jaren uitgegroeide tot een internationaal succes. En dat gaat niet onopgemerkt: de jonge onderneemster werd nu opgenomen in de nieuwe ‘Forbes’-lijst ‘30 under 30 Europe’.

Met die lijst duidt het prestigieuze Amerikaanse zakenmagazine ‘Forbes’ elk jaar dertig jonge, veelbelovende talenten aan in Europa. Dat Charlotte daartussen staat, is een grote eer. Vier jaar geleden ontwikkelde de Gentse haar eigen alcoholvrije gin – als eerste in het land – vanuit haar eigen woonkamer, op basis van negen kruiden. De meeste daarvan kwamen uit haar achtertuin: de Bourgoyen.

Charlotte kwam op het idee tijdens haar opleiding bio-ingenieur aan de Universiteit Gent, toen ze tijdens het uitgaan merkte dat de selectie alcoholvrije dranken op de kaart wel héél beperkt was. Intussen wordt haar drankje over de hele wereld verkocht en gedronken: van sterrenrestaurants in Gent tot in Nederland, Zweden, Duitsland en zelfs Curaçao. NONA June is ook al meermaals in de prijzen gevallen op internationale drankwedstrijden. Lees meer

Een reactie achterlaten

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial