Ingrediënten:
Voor 6 stuks:
Cupcakes:
- 77 gr bloem
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 3 gr bakpoeder
- Mespuntje zout
- 1 gr nescafé mokka oploskoffie
- 15 gr cacaopoeder
- 1 ei, kamertemperatuur
- 65 gr zonnebloemolie
- 90 ml melk, kamertemperatuur
- 1/2 kl vanille extract
- Cupcakepapiertjes
- Bakvorm cupcakes
Mokkacreme:
- 1/2 portie botercreme naar keuze (recepten te vinden op onze website)
- 1 gr nescafé mokka oploskoffie
- Spuitzak
- Spuitmondje
Verder:
- Decoratie naar keuze : chocolade, sprinkles, verse kruiden, koekjes ….
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170°C, onder en boven warmte.
Verdeel de cupcake papiertjes over de vorm.
Zeef de bloem met de cacaopoeder, bakpoeder, zout en oploskoffie.
Meng in een ruime kom het ei met de melk, olie, suiker en vanille extract. Klop even luchtig op met een garde.
Voeg het bloemmengsel bij de vloeibare ingrediënten en meng ze goed.
Klop een 30 seconden luchtig tot een homogeen beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Vul ze 3/4.
Zet in de oven gedurende ca. 24 minuten.
Ze zijn klaar als ze lichtjes meeveren wanneer je er op duwt of er met een prikker in steekt en deze er droog uit komt.
Laat volledig afkoelen op een rooster.
Los de oploskoffie op in een paar druppels melk. Je moet een papje hebben.
Maak de botercremevolgens het gekozen recept.
Meng de oploskoffie er goed onder.
Doe de botercreme in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze en spuit toeven op de cupcakes.
Decoreer ze naar eigen smaak.