Pompoen-bananen muffins met witte chocolade

Ingrediënten:

Voor 12 muffins (of 24 kleinere)

  • 220 gr melkerijboter, gesmolten en afgekoeld
  • 2 hele rijpe bananen, gepureerd
  • 240 gr pompoenpuree (pure pompoen, recept te vinden op onze website)
  • 2 large eieren, kamertemperatuur
  • 150 gr fijne kristalsuiker (of een alternatief, kokosbloesemsuiker kan ook)
  • 1 kl vanille extract
  • 140 gr havermeel
  • 140 gr volkoren patisseriebloem
  • 10 gr bakpoeder
  • 4 gr pumpkin spice (recept op onze website)
  • 3 gr kaneel
  • Mespunt gemalen nootmuskaat
  • Mespunt zout
  • 100 gr bakvaste witte chocolade druppels + extra
  • Muffinpapiertjes of cupcakepapiertjes
  • Muffin/cupcake bakvorm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C, hetelucht.
Meng de banaan met de pompoen, vanille extract en de suiker.
Doe er de eieren bij, meng goed en doe er de gesmolten en afgekoelde boter bij.
Meng alles goed door elkaar met een garde.
Meng de bloem en havermeel met de bakpoeder, chocolade en alle kruiden.
Meng de droge ingrediënten onder de vochtige , net tot de bloem is opgenomen.
Zet 12 muffinpapiertjes (tulpvormige papiertjes) in een muffin/cupcake bakvorm en vul de vormpjes tot 2/3 .
(Als je cupcakepapiertjes gebruikt, kan je er 24 maken, vul ook deze maar voor 2/3)
Gebruik wat extra chocolade druppels om elk vormpje nog wat extra te garneren.
Zet in de oven ca. 25 tot 28 minuten.
Wanneer je cupcakevormpjes gebruikt, ga je wellicht op 18 tot 20 minuten uitkomen.
Prik er met een stokje in, als dit er droog uitkomt, zijn ze gaar ( er mogen hooguit wat kruimels ophangen), ook veert de bovenkant terug als je er zachtjes op duwt.
Laat afkoelen op een rooster.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial