Frambozen-citroen cake’jes

Ingrediënten:
Voor ca. 12 cake’jes

  • 125 gr patisseriebloem
  • 125 gr fijne kristalsuiker
  • 125 gr roomboter, kamertemperatuur
  • 4 gr bakpoeder
  • 1 gr baksoda
  • 1 gr fijn zeezout
  • 2 eieren, medium, op kamertemperatuur
  • zeste van 1 citroen
  • 15 ml vers citroensap, kamertemperatuur
  • 30 gr zure room, kamertemperatuur
  • 80 gr verse frambozen
  • cupcakepan of mini bundtcakepan
  • bakspray

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170°C, onder en boven warmte.
Zeef de bloem met de bakpoeder en baksoda.
Meng de suiker met de citroenzeste.
Doe de boter samen met de suiker in een ruime kom en klop deze met een mixer op medium snelheid romig in 2 a 3 minuten.
Voeg de eieren per stuk toe. Wanneer het ene ei volledig is opgenomen, voeg je het 2de toe. Mix tot dit volledig is opgenomen.
Voeg de bloem toe en het zout en klop op medium snelheid in 1 minuut tot een geheel.
Voeg de zure room toe en citroensap, klop even door ( 10 sec.).
Breek de frambozen in 2 en spatel ze door het beslag.
Spray de vorm in (bij een cupcakevorm kan je ook cupcakepapiertjes gebruiken).
Verdeel het beslag over de vormen, vul ze voor 2/3.
Zet in de oven en bak de cake’jes gedurende ca. 22 minuten of tot je er met een prikker insteekt en deze er droog uitkomt.
Laat de cake’jes afkoelen op een rooster.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial