Croissant-pudding met karamel

voor 2 personen :

Ingrediënten :

  • 100 g suiker
  • 175 ml slagroom
  • 75 ml volle melk
  • 2 eetlepels bourbon
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 oudbakken croissants, in stukken gescheurd
  • Bereiding :

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Doe de stukken croissant in een kleine ovenschaal van ongeveer een halve liter.

    Doe de suiker en 2 eetlepels water in een pannetje en schud het pannetje tot de suiker is opgelost. Zet het pannetje op matig tot hoog vuur. Laat het suikerwater karameliseren door het te laten inkoken tot het een mooi gouden kleurtje heeft; dit duurt 3 tot 5 minuten.

    Zet de pan van het vuur en roer er eerst de room door – trek je niets aan van het gespetter en gesis – en dan de bourbon en de melk. Klop alles goed door elkaar en meng er dan, nog steeds kloppend, de eieren door. Giet dit mengsel direct over de stukken croissant in het schaaltje en laat het 10 minuten zo staan.

    Zet het schaaltje 20 minuten in de voorverwarmde oven en reken erop dat het zwijmelen wordt.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *