Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 400 gr kalkoenhaasjes, in blokjes
Saus:
- 20 gr misopasta
- 15 gr honing of bruine suiker
- 5 gr sambal
- 15 gr dondere sojasaus
- 15 ml water
- 1/2 teen look
Andijvie:
- 400 gr andijvie, fijngesneden
- 30 gr boter
- 40 gr bloem
- 4 dl melk
- Peper, zout, nootmuskaat
- 1 kl maggi kruidenbouillon
Overig:
- Satéstokjes
- Arachideolie
Bereiding:
Mix de ingrediënten voor de saus.
Steek de blokjes kalkoen op satéprikkers en kruid ze met peper.
Doe een beetje olie in een antikleefpan en zet op een medium hoog vuur.
Bak de kalkoenspiesjes rondom bruin.
Stoof ondertussen de andijvie in een ruime kom.
Haal de andijvie uit de kom en zet opzij.
Smelt de boter in dezelfde kom, voeg de bloem toe en bak de bloem even mee op een medium vuur. Blijf roeren.
Na ongeveer 1à2 minuten , wanneer de roux er droog uitziet en wat koekjesachtig ruikt, neem je de pot van het vuur en voeg je de helftvan de melk toe. Blijf goed roeren zodat je geen klonters hebt.
Zet opnieuw op het vuur, zet het wat lager en voeg beetje bij beetje, en onder voortdurend roeren, de overige melk toe. Wil je een net iets meer lopende saus, voeg je meer melk toe.
Doe de bouillon erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg de gestoofde andijvie toe en laat even pruttelen op een zeer laag vuur.
Wanneer de saté’s gebakken zijn, voeg je de saus toe, bestrijk goed de saté’s ermee. Laat karameliseren.
Serveer met de andijvie en een gekookt patatje.
Tip: je kan uiteraard ook een kant en klare saus nemen, bv. Saushi Korean Style (ca. 4 el)