Kip met zwarte bonensaus, cashews en udon noedels

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 250 gr udon noedels
  • 300 gr kippenhaasjes, in fijne reepjes
  • 1 el maïzena
  • 1 el mirin
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 groene paprika, grove stukken
  • 1 wortel, fijne schijfjes
  • 1 ui, grof
  • 1 teen look, gehakt
  • 1 tl sambal
  • Handvol geroosterde cashewnoten
  • Wokolie of arachide
  • Wokpan
  • Verse groene kruiden voor de afwerking: koriander of peterselie

Voor de zwarte bonensaus:

  • 1 el lichte sojasaus
  • 2 el gefermenteerde zwarte bonen
  • 1/2 tl bruine suiker
  • 60 ml kippenbouillon
  • 1/2 donkere sojasaus
  • 1 el maïzena, gemengd met 2 el water
  • 1 tl sesamolie
  • Peper

Bereiding:

Meng de kippenreepjes met mirin, 1 el lichte sojasaus en maïzena.
Kruid met peper.
Laat een uurtje marineren.
Meng alle ingrediënten voor de saus, behalve het maïzenapapje.
Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakkjng.
Doe een scheutje olie in een hete wokpan en roerbak de groenten een 2 tal minuten, voeg de kippenreepjes toe en roerbak 2 minuten verder.
Voeg de cashewnoten toe.
Voeg sambal toe en vervolgens de saus.
Voeg het maïzenapapje toe, al roerend en beetje bij beetje.
Je wil een licht gebonden saus.
Kruid eventueel bij met peper.
Serveer de noedels erbij en werk af met wat groene kruiden.

Aziatische ingrediënten vindt je tegenwoordig in de meeste supermarkten, de zwarte bonen echter enkel bij een aziatisch warenhuis.
Uiteraard kan je hiervoor ook kant en klare zwarte bonensaus gebruiken.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch