Kip teriyaki met rijst,broccoli en wortel

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 300 gr kipfilet, in fijne lapjes gesneden

Velveting**:

  • 1 eiwit
  • 1 el maïzena
  • 1 el sojasaus
  • 1 el water
  • 1 el rijstazijn
  • 1/2 broccoli, in kleine roosjes
  • 1 dikke wortel, in fijne schijfjes
  • 1 sjalot, in halve maantjes
  • 1 teen look geperst
  • 1 cm verse gember, geraspt (optioneel)
  • Wokolie of arachide
  • 150 gr rijst
  • Geroosterd sesamzaad
  • Wokpan

Teriyaki saus:

  • 60 ml lichte sojasaus
  • 3 el lichtbruine suiker (honing kan ook, of een suikervervanger)
  • 3 el rijstwijn of rijstazijn
  • 2 el mirin of sherry
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 1/2 el maïzena+1/2 el water (indien nodig)

Bereiding:

**Deze stap is optioneel, je kan de kippenlapjes ook gebruiken zonder de velveting techniek.
Meng het eiwit met 1 el sojasaus, 1 el water, 1 el rijstazijn en 1 el maïzena.
Doe hierin de kippenlapjes en laat minimaal 1 uur marineren.

Meng de ingrediënten voor de teriyaki saus, zonder de maïzena.

Kook de rijst gaar volgens aanwijzing op de verpakking.

Haal de kippenlapjes uit de marinade.
Doe wat olie in een wokpan, zet op hoog vuur.
Roerbak de wortel 3 minuten, voeg de broccoli toe en roerbak 5 minuten verder.
Haal uit de pan en hou warm.
Doe weer een klein beetje olie in de wok, en roerbak de kippenlapjes een 2 minuten.
Voeg de geraspte gember en look toe, roerbak mee.
Voeg de saus toe en laat indikken onder voortdurend roeren.
Indien nodig kan je met maïzena opgelost in een klein beetje water, de saus verder indikken.
Serveer met de rijst, gewokte groenten en overstrooi met wat geroosterd sesamzaad.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial