Gebakken rijst met prei, champignons en sticky gehaktballetjes

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 125 gr rijst (bij voorkeur rijst die een dag ervoor is gekookt, maar is geen noodzaak)
  • 1/2 el Verstegen nasi/bami kruidenmix
  • 1 prei, in ringen
  • 125 gr kastanjechampignons, in schijfjes
  • 1 sjalot of rode ui, in halve maantjes
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 1 tl sambal oelek
  • 300 gr gemengd gehakt
  • Peper en zout
  • Gehaktkruiden
  • 2 eitjes
  • 1à2 el paneermeel
  • 2 el ketchup
  • 1 el sweet chili saus
  • 1 el ketjap manis
  • 1/2 el lichte sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl fivespice
  • Mespuntje lookpoeder
  • Wokolie

Bereiding:

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Maak het gehakt aan met 1 eitje, peper, zout, gehaktkruiden en voeg 1à2 el paneermeel toe.
Meng goed en vorm balletjes.
Meng de ketchup met chilisaus, ketjap, sojasaus, honing, fivespice, gerookte paprika en lookpoeder.
Bak de balletjes gaar in een beetje olie.
Verhit olie in een wokpan en bak hierin het 2de ei (maak een omelet) , haal uit de wok en hou opzij.
Doe opnieuw wat olie in de wok en roerbak de look, sjalot(of ui), prei en champignons gedurende 2 minuten op een hoog vuur.
Voeg er de rijst aan toe , de nasi kruiden en sambal.
Roerbak een 3 tot 4 minuten verder.
Voeg de saus bij de balletjes en laat 3 minuten verder koken op een medium vuur, tot de saus wat rond de balletjes “kleeft”.
Voeg nog wat sojasaus toe aan de gebakken rijst.
Serveer de rijst met de kleverige balletjes.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial