Hartjes Hamburger met zoete aardappel frietjes uit de airfryer

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 2 broodjes naar keuze
  • 400 gr gemengd gehakt
  • Peper, zout, gehaktkruiden
  • 1 eitje
  • 1 el mosterd
  • 3à4 el Paneermeel
  • 2 sneetjes jonge kaas
  • Slamix (veldsla, rode biet gerast, jonge spinazie)

Koolsla:

  • 50 gr geraspte witte kool
  • 1/2 wortel geraspt
  • Vinaigrette

Rode bietensalade:

  • 50 gr rode biet geraspt
  • 25 gr geraspte rode kool
  • 1/4 appel, geraspt
  • 1 el rozijntjes
  • 1 el honing
  • 1/2 el balsamico azijn
  • 1 el olijfolie

Frietjes:

  • 1 paarse zoete aardappel, in frietjes ca. 1cm
  • 1 oranje zoete aardappel, in frietjes ca. 1cm
  • 1/2 el uienpoeder
  • 1/2 el lookpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1/4 el oregano
  • Snufje cayennepeper
  • Zeezout
  • 1 el maïzena
  • Olijfolie in sprayflesje
  • Tartare saus
  • Hartvormige uitsteker van ca. 12 cm
  • Airfryer
  • Grillpan
  • Kleine zeef
  • 2 Bakpapiertjes in vierkantjes van 12 cm

Bereiding:

Zet de gesneden frietjes onder water en laat een half uurtje staan.
Meng de witte kool met wortel en wat vinaigrette.
Meng de rode biet met rode kool, appel en rozijntjes.
Meng de honing met balsamico enazijn tot een vinaigretje en doe bij de bietensalade.
Maak het gehakt aan met ei, moster, paneermeel en kruiden naar smaak.
Vet de hartvormige uitsteker goed in met olie.
Verdeel in 2 gelijke ballen en duw deze in de hartvormige uitsteker. Duw goed aan.
Leg ze op een bakpapiertje zodat je ze makkelijker kan in de grillpan leggen.
Snij de broodjes doormidden, druppel wat olijfolie erover en rooster de helften in de airfryer op 200°C, ca. 5 minuten.
Verhit een grillpan met wat olie ingestreken, grill de hartjes hamburgers gedurende 4à5 minuten aan elke kant.
Leg op elke hamburger een sneetje kaas en laat zacht worden.
Droog de frietjes zeer goed (ze moeten écht droog zijn), doe ze opnieuw in de kom en zeef er de maïzena over.
Hussel goed door elkaar, doe er de kruiden bij, behalve zout.
Doe ze in de mand van de airfryer (zorg dat ze goed verspreid liggen en dus niet op elkaar, wellicht moet je in porties bakken) en spray er olie over.
Bak ze op 180°C in de airfryer, gedurende ca.15 tot 20 minuten, schud ze op in de helft van de tijd , spray opnieuw wat olie en bak nadien elke portie nog eens op 200°C gedurende 3 minuten.
Strooi er zeezout over.
Leg op de onderste helftvan een broodje een laagje slamix en daarop koolsla, de hamburger met kaas, de rode bietensalade en leg de bovenste helft erop. Hou bij elkaar met een satèprikker.
Serveer met de frietjes, tartaresaus en wat slamix.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch