Het deeg een dag op voorhand maken , want dit moet een nacht rusten in de koelkast.
Ingrediënten :
Voor zanddeeg :
Voor de citroencreme :
Voor de merengue :
Bereiding :
Maak het zanddeeg : Meng de boter met de suiker . Voeg de eierdooiers toe , samen met vanillemerg en zout. Meng de bloem eronder en kneed tot een vaste massa. Laat dit een nacht rusten in de koelkast. Uitrollen tot 3 mm dik en in een bakvorm leggen.
Oven voorverwarmen op 190°C.
Maak de citroencreme : Klop de eieren, citroensap en suiker los op een zacht vuurtje en verwarm het mengsel al kloppend , tot het dikker wordt ( het mag geen belletjes geven , dus niet koken ) . Doe er de boter en het merg van de vanille bij en daarna de gelatine.
De merengue : Kook de suiker en het water , tot het mengsel een bal vormt. Klop dan , van het vuur af , straalsgewijs de opgeslagen eiwitten toe en blijf kloppen tot het mengsel koud is.
Maak de taart : Verdeel de citroencreme over de zanddeegbodem en leg in het midden een bol merengue. Spuit langst de zijkanten de overige merengue . Zet de oven nu op 180°C en bak de taart gedurende 35 min.