Ingrediënten:
Voor 2 personen:
- 100 gr hamblokjes
- 500 gr asperges, geschild en in stukjes
- 2,5 dl melk
- 1 dl kookvocht van de asperges
- 2 el Maïzena + 1 el melk
- 50 gr geraspte comté
- 1/2 el verstegen mac’n cheese kruidenmix
- Peper, zout
- 1/2 kl maggi kruidenbouillon in poeder
- 1 el versgehakte bieslook+extra voor afwerking
- Citroensap
- 200 gr zoete aardappel , in blokjes van ca 2,5 cm
- 200 gr aardappel, in blokjes van ca 2,5 cm
- Olijfolie
- 1/2 el gerookt paprikapoeder
- 1 tl lookpoeder
- Peper, zout
- 1/2 el provençaalse kruiden
- 100 gr baconreepjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°C, hetelucht.
Doe de zoete aardappelblokjes en aardappelblokjes in een ruime ovenschaal.
Kruid met peper, zout, gerookt paprikapoeder, look en provençaalse kruiden.
Besprenkel met olijfolie en hussel goed door elkaar.
De blokjes moeten een goed laagje olie hebben.
Zet ze in de oven en bak ca. 40 minuten.
Schep af en toe eens om.
Voeg de laatste 10 minuten de baconreepjes toe.
Kook de asperges gaar in ca. 5 minuten. Bewaar 1 dl van het kookvocht.
Breng de melk lichtjes aan de kook met het kookvocht op een medium vuur.
Meng 2 el maïzena met 1 el melk, los goed op en voeg toe aan de melk, samen met de bouillonpoeder.
Roer goed zodat je een mooie gebonden saus krijgt.
Voeg de hamblokjes en kaas toe, roer goed.
Voeg vervolgens de asperges toe en kruid met peper, zout, mac ’n cheese mix en bieslook.
Voeg naar smaak wat citroensap toe.
Serveer met gebakken aardappeltjes en werk af met wat extra bieslook.