Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 250 gr rundsgehakt
- 1 eitje
- 1 a 2 el Paneermeel
- Peper, zout
- Snuifje nootmuskaat
- 1/2 tl gemalen piment
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1/2 el vers gehakte peterselie
- 2 dl vleesbouillon
- 1 dl room
- Mespuntje mosterd
- 1/2 tl worcestershiresaus
Voor erbij:
- Aardappelpuree
- Veenbessencompote
Bereiding:
Stoof het sjalotje glazig.
Maak het gehakt aan met het eitje, paneermeel, kruiden en sjalot.
Vorm er balletjes van.
Doe wat boter in een pan en bak de balletjes op een medium hoog vuur rondom bruin.
Zet het vuur wat zachter en voeg de bouillon toe.
Zet een deksel op de pan en laat de balletjes 5 minuten garen.
Voeg de mosterd toe, worcestershire en room.
Zet het vuur terug iets hoger en laat inkoken tot een sausdikte.
Serveer de balletjes met puree en een schep veenbessencompote.
Please follow and like us: