Soesjes met chocoladeganache en cremevulling

Ingrediënten:
voor ca. 8 soezen:

Voor de soezen:

  • 50 gr water
  • 50 gr melk
  • 50 gr roomboter
  • 75 gr tarwebloem
  • 150 gr eieren
  • snufje zeezout

Voor de banketbakkersroom:

  • 500 ml melk
  • merg van 1 vanillepeul of 1 el vanilleboonpasta
  • 3 eigelen
  • 125 gr suiker
  • 45 gr puddingpoeder (Imperial)

voor de ganache:

Verder:

  • Spuitzakken en spuitmondjes met ronde opening (1cm)
  • Callebaut Chocrocks

Bereiding:

Maak de banketbakkersroom:
Doe in een pannetje de melk met het merg van de vanille en ook de peul zelf mag mee erbij (of de vanilleboonpasta) en breng dit net aan de kook.
Meng de eigelen met de suiker en de puddingpoeder en klop even goed op.
Haal de vanillepeul uit de melk.
Meng een deel van de warme (niet kokende !) melk goed door met het eigelen mengsel.
Doe nu de eigelen bij de warme melk , meng goed en breng opnieuw op een matig vuur, net aan de kook tot het begint te dikken. Blijf roeren !
Doe de creme in een kom en dek af met plasticfolie. Zorg dat de folie contact maakt met het gehele oppervlak, zo zal je geen velletje krijgen.
Laat volledig afkoelen.
Doe de creme na het afkoelen in een spuitzak met een rond spuitmondje van 1 cm.

Maak de soezen:
Verwarm de oven voor op 225°C, onder en boven warmte.
Doe het water en melk met de boeter en zout in een pannetje en breng aan de kook.
Neem van het vuur en voeg er de bloem aan toe.
Roer met een houten spatel goed door, zet opnieuw op het vuur (op een lagere stand) en laat het al roerend drogen, dit zal ongeveer een minuutje duren.
Laat het nu een paar minuutjes afkoelen zodat het niet meer door en door heet is.
Doe de deegbal in een kom van de standmixer met een k-vormig opzetstuk en zet op een hoge snelheid.
Voeg nu 1 per 1 de eieren toe. Voeg 1 ei toe en voeg het 2de pas toe als het eerste is opgenomen.
Laat het daarna nog 2 minuten doorkloppen op hoge snelheid.
Doe het beslag in een spuitzak met spuitmondje van 1cm.
Neem een bakplaat met bakpapier en spuit toeven. (Ca. 4 cm diameter, 3 cm hoog)
Zet in de oven, steek een spatel tussen de deur zodat het vocht weg kan en bak ca. 25 minuten
De soesjes klinken hol als ze klaar zijn en mogen afkoelen op een rooster.

Maak de ganache:
breng in een pannetje de room aan de kook met de glucose, giet deze over de chocolade en roer goed tot het gesmolten is .

Maak de Soezen:
Neem een soesje en duw aan de onderkant de punt van het spuitmondje met de banketbakkersroom erin. Spuit tot je voelt dat het soesje gevuld is. (je voelt spanning op het deeg komen).
Dip vervolgend de bovenkant van de soesjes in de ganache, sprinkel er wat chocrocks over en laat ze op een rooster opstijven.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial