Ermine botercreme

Ermine botercreme is op basis van melk en bloem , veel minder zoet dan traditionele amerikaanse botercreme.
Een basic, luchtige botercreme waar je naar keuze ook smaak en kleur aan kan toevoegen.

Ingrediënten:
Voor 12 a 15 cupcakes
Voor een taart te vullen van 20 cm en af te smeren, verdubbel je best het volume.

  • 200 gr kristalsuiker
  • 40 gr bloem
  • 1/4 tl zout (zeezout)
  • 230 ml volle melk (kan ook met amandel, soja, …)
  • 220 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 1 kl vanilleboon pasta

Bereiding van de ermine botercreme:

Neem een kookpot en doe hierin de suiker, bloem en zout. Roer goed door met een garde zodat de klonters eruit zijn. Doe beetje bij beetje de melk erbij , klop goed door .
Zet op een medium hoog vuur en al roerend het mengsel laten indikken. Laat even doorpruttelen gedurende een minuut en neem van het vuur.
Giet het mengsel over in een kom en dek af met plasticfolie, zo dat de plastic het oppervlak raakt en dus geen vel kan vormen tijdens het afkoelen.
Laat volledig koud worden op kamertemperatuur.
Doe de zachte boter in een kom van een standmixer en klop de boter romig en luchtig gedurende 5 minuten. De boter wordt wit en verdubbeld in volume. Voeg vanille toe.
Doe beetje bij beetje het bloem/melkmengsel erbij en klop door. Doe dit tot al het mengsel erdoor is. Schraap geregeld langs de wanden, zodat alles ook goed vermengd wordt.
Je kan de botercreme nog 1 a 2 weken bewaren in de koelkast.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial