Kaneelwafels

Ingrediënten:
ca. 12 ronde kleinere wafels

  • 500 gr tarwebloem
  • 3 el kaneelpoeder
  • 250 gr kristalsuiker
  • 400 gr zachte roomboter
  • 4 large eieren, kamertemperatuur
  • 15 gr bakpoeder
  • snufje fijn zeezout
  • 1 el vanille puddingpoeder
  • 2 el philadelphia, op kamertemperatuur
  • bakspray
  • wafelijzer

Bereiding:

Meng de bloem met zout, kaneel, bakpoeder en puddingpoeder.
Zeef het.
Klop de boter romig met de suiker en de philadelphia gedurende 3 minuten op een medium hoge snelheid.
Voeg 1 per 1 de eieren toe. Voeg het volgende pas toe, waneer het vorige volledig is opgenomen door de boter.
Voeg het bloemmengsel toe in delen.
Doe dit voorzichtig, wanneer alle bloem erbij is, klop je het geheel een 1/2 minuut even goed door tot een egaal beslag.
Je kan het beslag een half uurtje laten rusten in de koelkast, (wordt je deeg weer wat solider), maar je kan ook gelijk beginnen bakken.
Laat het wafelijzer warm worden, gebruik een bakspray om de platen in te vetten en lepel een hoopje beslag op het ijzer.
Bak de wafels ca. 4-5 minuten.
Leg ze op een rooster om af te koelen.
De baktijd en hoeveelheid beslag hangt af van de grootte van je wafelijzer.
Ik gebruikte eentje om kleine ronde wafeltjes mee te maken .
Je kan de wafels bearen in een luchtdichte doos, ca. 1 week.
Hoe verser, hoe lekkerder uiteraard.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial