Gezonde bananen volkoren muffins met amandel

Ingrediënten:
Voor 12 muffins

  • 3 zeer rijpe bananen
  • 3 grote eieren
  • 2 el kokosolie, gesmolten en wat afgekoeld
  • Optioneel: 1 el honing
  • 100 gr amandelmeel
  • 150 gr volkoren pattiseriebloem (anco) of havermeel
  • 4 gr bakpoeder
  • 4 gr bakzout
  • Snuifje zeezout
  • 1 el vanillebonpasta
  • 1 el kaneelpoeder
  • Muffinpan
  • Cupcakepapiertjes of muffinpapiertjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C, onder en boven warmte.

Pureer de bananen en meng hier de olie onder en vanille en de eieren. Ook de honing als je dit graag wat zoeter wil.
Meng de bloem (of havermeel) met bakpoeder, bakzout, amandelmeel, zout en kaneelpoeder.
Voeg dit toe aan het bananenmengsel en vermeng tot de bloem net is opgenomen.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins ca. 20 minuten.
Laat ze afkoelen op een rooster.

Variaties:
Je kan er eventueel wat chocoladechips naar keuze aan toevoegen.
Of gedroogde vruchten in stukjes of wat gehakte noten.
Je kan ze ook na het bakken vullen met eenvulling naar keuze : maak met een appelboor een gaatje in het midden en vul ze met confituur, nutella, speculaaspasta, pindakaas, of een andere lekkernij en duw het stukje uitgeboorde muffin er terug bij in.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial