Brownie wafels

Ingrediënten:
Voor ca. 12 wafels

  • 120 gr zachte roomboter
  • 50 gr cacaopoeder, gezeefd
  • 4 eieren, kamertemperatuur
  • 1 kl instant koffiepoeder
  • 2 kl vanille extract
  • 100 gr bruine suiker
  • 100 gr kristalsuiker
  • 240 gr bloem
  • 5 gr bakpoeder
  • 1/8 tl fijn zeezout
  • 60 gr pure chocoladechips of raw cacaonibs kan ook (optioneel) + extra voor de garnering
  • 200 gr Chocolade callets van jouw keuze
  • Wafelijzer
  • Bakspray

Bereiding:

Klop de boter romig met de suikers en zout gedurende 3 minuten met een elektrische mixer of standmixer.
Voeg het cacaopoeder toe en klop goed onder het boter-suikermengsel.
Voeg de eieren 1 per 1 toe tot opgenomen door het mengsel.
Voeg het vanille extract toe.
Meng de bloem met bakpoeder en instant koffiepoeder , zeef dit boven de kom .
Meng dit kort onder het mengsel tot het bijna is vermengd.
Voeg de chocoladechips (of cacao nibs) toe en meng eveneens kort door.
Doe bloem is nu eveneens volledig vermengd.
Meng dit niet te lang, we willen geen gluten activeren in de bloem die onze wafels zouden taai maken:)
Verhit een wafelijzer (op medium stand indien je de temperatuur kan instellen).
Spray de bakplaatjes in met de bakspray bij elke nieuwe wafel.
Bak de wafels ca. 2 minuten.
Leg ze op een rooster om ze af te koelen.
Smelt wat chocolade in een kommetje (au bain marie of microgolfoven), dip er de afgekoelde wafeltjes in en leg ze op een bakpapier.
Bestrooi met wat extra cacao nibs of chocoladedrops.
Laat opstijven.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial