Appelcake met mascarpone

Ingrediënten:
Voor een cake van 20 cm

  • 3 eieren, kamertemperatuur
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • 5 gr vanillepasta , of het merg van 1 vanillepeul
  • 185 gr mascarpone , op kamertemperatuur
  • 115 gr tarwebloem
  • 8 gr bakpoeder
  • 40 gr amandelmeel
  • mespunt zeezout
  • 2 jonagold appelen , geschild
  • 1 el abrikozenconfituur
  • ronde bakvorm van 20 cm
  • bakspray

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190°C , onder en boven warmte.

Doe de eieren met de suiker en de vanille in een kom van de keukenrobot. Klop ze 5 minuten wit schuimig op een hoge snelheid.
Voeg er de mascarpone aan toe en klop dit er goed door.
Zeef de bloem met het bakpoeder bij de eieren en ook het amandelmee en voeg het zout toel. Klop dit nog een minuutje goed door tot een homogene massa.
Snij de appelen in kwarten verwijder het klokhuis, snij 2 kwarten in fijne blokjes en de rest in schijfjes. Doe de appelblokjes in een klein beetje maïzena en hussel door elkaar , zodat er een laagje op de appelblokjes komt .
Spray de bakvorm goed in met een bakspray , of vet deze goed in en bebloem goed.
Voeg de appelblokjes bij het beslag en meng even door. Doe het beslag in de bakvorm en verdeel de appelschijfjes over het beslag .
Zet in de oven en bak 20 minuten op 190°C , verlaag de temperatuur nadien naar 175°C en bak nog 30 minuten verder.
De cake is klaar als je er een met een satéprikker in prikt en deze er droog uit komt.
Laat 5 minuten rusten in de bakvorm en laat dan afkoelen op een taartrooster.

Verwarm de abrikozenconfituur lichtjes en zeef zodat de grote stukken eruit zijn en je enkel gelei over houdt.
Breng met een kwastje de gelei aan bovenop de taart .

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial