Chocolade chip bananen muffins

Ingrediënten:
Voor ca. 12 stuks

  • 185 gr volkoren pattiseriebloem
  • 5 gr baksoda
  • 1 gr fijn zeezout
  • 3 bananen (ca. 310 gr)
  • 12 gr licht olijfolie
  • 10 ml vanille extract
  • 85 gr vloeibare honing
  • 15 ml amandelmelk, kamertemperatuur
  • 1 ei, kamertemperatuur
  • 123 gr skyr , kamertemperatuur
  • 85 gr bakvaste chocoladedruppels (bij voorkeur pure chocolade)
  • Cupcake/muffinvorm voor 12
  • Optioneel: muffinpapiertjes
  • Bakspray

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C, onder en bovenwarmte
Vet een cupcakevorm in, of muffinpapiertjes.

Meng de bloem met het zout en de baksoda, klop even met een klopper erin zodat alles goed vermengd is en de meeste klonters los zijn.

Pureer de bananen, voeg het ei en olie toe en klop goed los.
Doe er vanille extract en honing erbij, klop goed los.
Voeg melk en skyr toe en klop ook dit goed door.
Doe het bloemmengsel erbij en meng dit het nog net niet is opgenomen in het geheell.voeg de chocolade toe.
Meng nu alles nog even kort. Niet te lang doirkloppen. Zodra de bloem verwerkt is , is het ok.
Verdeel het beslag in de vormpjes.
Bak ze af gedurende een 20 a 25 minuten.
Laat ze afkoelen op een rooster.

Een ideaal tussendoortje of zelfs ideaal als een snel on the go ontbijt !

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial