Frangipanetaart met frambozen

Ingrediënten:
Voor 1 taart van 23cm

  • 1 vel bladerdeeg, kant en klaar
  • Snufje zeezout
  • 100 gr zachte roomboter
  • 125 gr poedersuiker
  • 1 tl amandel extract
  • 2 large,! eieren, kamertemperatuur
  • 125 gr amandelmeel
  • 20 gr vanille puddingpoeder
  • 20 gr gewone bloem
  • 25 gr philadelphia roomkaas
  • 2 el abrikozenconfituur+ extra
  • 80 gr verse frambozen
  • Vlaaivorm met losse bodem 23 cm ø

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C, onder en boven warmte.
Klop de boter romig met wat zout, poedersuiker en philadelphia, gedurende 2 minuten op een medium snelheid.
Voeg 1 per 1 het ei toe en klop tot volledig opgenomen door de boter, ca 1 minuutje.
Voeg amandelextract eveneens toe.
Meng de vanille puddingpoeder met de bloem en het amandelmeel en voeg toe, klop nog een minuutje door aan medium snelheid.
Neem de vlaaibodem, vet deze in en bebloem deze ook.
Schik het bladerdeeg in de vorm en haal het overtollige deeg weg door met een deegroller over de randen te gaan.
Prik het deeg goed in met een vork, roer de abrikozenconfituur los en bestrijk de bodem met een dun laagje.
Stort het amandelbeslag in de vorm en verdeel gelijkmatig.
Duw de frambozen in het beslag.
Zet in de oven gedurende 35 à 40 minuten (taart is klaar als je met een prikker in het midden prikt en deze er droog uit komt)
Haal ze uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Bestrijk de volledige taart met wat losgeroerde abrikozenconfituur en werk eventueel af met wat poedersuiker.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch