Kip-aardappel stoofpotje

2 uur marineren – 4 personen

Ingrediënten :

  • 600 gr kipfilet in blokjes gesneden van 2cm
  • 2 el olijfolie
  • 3 dikke wortelen , geschild en in blokjes gesneden
  • 125 gr champignons , in schijfjes
  • 1 ui , fijngesneden
  • 1 teentje look , fijngesnipperd
  • 600 gr krielaardappelen , geschild
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 el Lacroix bouillon du chef gevogelte
  • peper en zout
  • kippenkruiden
  • 1 koffielepel versgehakte peterselie
  • 2 koffielepels room
  • Maïzena express
  • Bakboter
  • Bereiding :

    Doe de kippenblokjes in een kom , kruid rijkelijk met de kippenkruiden en doe er 2 el olijfolie over . Vermeng dit goed met de hand en zet afgedekt een 2 uur in de koelkast om te marineren.
    Verhit 1 flinke el boter in een stoofpot op hoog vuur en bak hierin de kippenblokjes . Ze moeten gewoon dichtgeschroeid zijn. Doe er de uien , look , krielaardappeltjes en wortelen bij . Laat dit een 2 minuutjes meebakken . Blus met de bouillon tot alles net onder staat . Zet het vuur zachter en laat dit een half uurtje tot 3 kwartier pruttelen zonder deksel , de saus moet wat inkoken. Doe er de laatste 10 minuten de champignons bij en de room. Verder laten pruttelen . Breng verder op smaak met de lacroix bouillon du chef , peper , zout en peterselie . Bind de saus met de maïzena .

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *