Zoete aardappel curry

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 300 gr zoete aardappel, geschild
  • 1/2 broccoli, in roosjes
  • 130 gr kikkererwten
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 el gele currypasta
  • 100 gr Fage Griekse Yoghurt
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teen look, fijngeperst
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding:

Snij de zoete aardappel in blokjes van 2 cm.
Doe wat olijfolie in een ruime stoofpot en fruit hierin de sjalot en look op een medium hoog vuur.
Voeg de currypasta toe en bak deze even mee.
Voeg het blik tomatenblokjes toe, de yoghurt en 1 dl water.
Roer goed om.
Zet het vuur zachter en doe de zoete aardappel erbij.
Zet het deksel op de pot en laat dit 15 minuten pruttelen.
Doe er de broccoliroosjes bij en de kikkererwten en laat nog 10 minuten verder pruttelen.
Kruid met peper en zout.

Serveer met flatbread, rijst, parelcouscous ….

Je kan er uiteraard ook vlees of vis in verwerken.
Neem dan bv. kip in blokjes of kippenhaasjes, die je eerst even aanbakt en opnieuw toevoegt samen met de broccoli.

Voor vis kan je stevige vis nemen zoals zalm of kabeljauw.
Snij in blokjes en doe dee pas op het einde van de bereiding erbij. De warmte van saus zal de vis garen.

Je kan yoghurt vervangen door kokosmelk of room.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial