Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 1 sjalot, fijngesneden
- 1 à 2 teentjes look, fijngesneden
- 1 rode puntpaprika, in blokjes gesneden
- 1 blik (400gr) tomatenblokjes (eventueel met groenten bij in)
- 1 el tomatenconcentraat
- 1 dl water
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl harissa
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl za’atar
- snufje kaneel (optioneel)
- zout
- 1 el honing
- 4 eieren
- verse peterselie, gehakt
- verse dragon, gehakt
- olijfolie
- diepe antikleefpan met deksel
Bereiding:
Doe wat olijfolie in de pan en zet op een medium hoog vuur.
Stoof hierin de sjalot, look en paprikablokjes gedurende 2 minuten.
Voeg er de kruiden aan toe (behalve de verse) en het tomatenconcentraat, laat dit heel even mee stoven.
Voeg er de tomatenblokjes aan toe, honing en water.
Meng goed.
Zet het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat een 20 minuutjes sudderen.
Indien de saus te ingekookt is, voeg je nog een beetje water toe.
Breek de eitjes (voorzichtig) rechtstreeks in de saus en pocheer ze ca. 4 minuten in de saus onder deksel.
Werk af met de verse kruiden.
Serveer met brood, flatbread, toast ….
Please follow and like us: