voor 2 personen :
Ingrediënten :
Bereiding :
Maak het gehakt aan : doe het in een kom of je kan het ook in een keukenrobot doen . Doe er het ei in en de kruiden en vermeng alles heel goed . Voeg er paneermeel aan toe , net zoveel tot je een mooie vaste massa hebt . Maak er balletjes van en doe deze in een ovenschaal . Zet in een warmeluchtoven op 160?C gedurende 30 minuten .
Voor de kriekjes: Neem enkele eetlepels kriekensap om te vermengen met de puddingpoeder . En zet dit even opzij . Doe de krieken met het sap in een kom en zet op het vuur . Doe er suiker bij en laat dit opkoken . Wel roeren , zodat de suiker niet gaat aanplakken . Neem het vanillemengsel en doe dit al roerend bij de warme krieken . Laat dit nog eventjes opkoken tot het gebonden is . Naargelang je een dikkere saus wilt , neem je meer vanillepoeder , wil je een dunnere , dan neem je wat minder .
Serveer met de balletjes en wat brood .
Je kan dit warm eten , maar evengoed ook koud .