Krieken met balletjes

voor 2 personen :

Ingrediënten :

 • 500 gr. gemengd gehakt
 • 1 ei
 • paneermeel
 • peper , zout , gehaktkruiden , peterselie , bieslook ( allemaal volgens smaak toe te voegen )
 • 1 pot krieken
 • 2 ? 3 el kristalsuiker ( geheel volgens smaak )
 • 2 el imperial vanillepuddingpoeder
 • Bereiding :

  Maak het gehakt aan : doe het in een kom of je kan het ook in een keukenrobot doen . Doe er het ei in en de kruiden en vermeng alles heel goed . Voeg er paneermeel aan toe , net zoveel tot je een mooie vaste massa hebt . Maak er balletjes van en doe deze in een ovenschaal . Zet in een warmeluchtoven op 160?C gedurende 30 minuten .
  Voor de kriekjes: Neem enkele eetlepels kriekensap om te vermengen met de puddingpoeder . En zet dit even opzij . Doe de krieken met het sap in een kom en zet op het vuur . Doe er suiker bij en laat dit opkoken . Wel roeren , zodat de suiker niet gaat aanplakken . Neem het vanillemengsel en doe dit al roerend bij de warme krieken . Laat dit nog eventjes opkoken tot het gebonden is . Naargelang je een dikkere saus wilt , neem je meer vanillepoeder , wil je een dunnere , dan neem je wat minder .
  Serveer met de balletjes en wat brood .
  Je kan dit warm eten , maar evengoed ook koud .

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *