Witte pens met gebakken appel, gebakken patatjes met spek

Ingrediënten:
voor 2 personen:

  • 2 witte pensen (zwarte kunnen uiteraard ook)
  • 1 appel, in partjes gesneden
  • 500 gr voorgekookte krieltjes
  • 150 gr spek, in blkjes
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • peper , zout, provençaalse kruiden
  • 1 dikke stronk witloof, in stukjes
  • 2 little gems, fijn gesneden
  • 1 el mayonaise
  • olijfolie
  • klontje roomboter

Bereiding:

Zet een diepe pan op een medium hoog vuur en bak hierin de spekblokjes.
Haal ze uit de pan, doe wat olie in de pan en bak de krieltjes ca. 15 minuutjes. Voeg de sjalot toe en het spek en laat nog een paar minuten verder garen.
Kruid met peper, zout en provençaalse kruiden.
Bak in een andere (antikleef)pan de witte pensen in wat olie en een klein klontje roomboter.
Bak ze op een medium hoog vuur aan elke zijde 3 minuten, zet het vuur iets zachter en leg er de appelpartjes bij. Bak ze mooi goudbruin.
Meng de sla met het witloof en wat mayonaise.
Serveer de pensen met appel, patatjes en wat sla.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial