Ingrediënten:
Voor 2 personen:
- 300 gr diepvries erwtjes
- 2 a 3 wortelen, in schijfjes
- 1 sjalot, fijngesneden
- 2 laurierblaadjes
- 1 flinke el honing
- peper, zout, 1/2 el provençaalse kruiden
- 1 el roomboter
- 300 gr kippenhaasjes
- kippenkruiden
- 100 gr kastanjechampignons, zeer fijn gesneden (duxelle)
- 1/2 el bloem
- 2 dl kalfsfond
- scheutje cognac
- klein scheutje room
- 150 gr rijst
- wat verse peterselie, fijngehakt
Bereiding:
Kook de rijst gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
Doe een klontje roomboter in een kom, doe de sjalot en laurier erbij en stoof glazig.
Doe er de worteltjes bij en stoof verder gedurende 5 minuten.
Voeg de erwtjes eraan toe.
Roer goed om en kruid met wat provençaalse kruiden.
Zet het deksel op de kom en stoof een 10 minuutjes verder op een zacht vuur.
Kruid de kippenhaasjes met de kippenkruiden , doe wat olie in een pan en bak de kippenhaasjes op een medium vuur.
Haal ze uit de pan, hou warm en doe de champignons in dezelfde pan.
Bak ze goed aan, doe de bloem erover en roer goed. Zet het vuur wat zachter en blus met de cognac en de fond.
Laat zachtjes indikken. Voeg nog een scheutje room toe voor extra romigheid.
Doe wat honing bij de erwtjes en wortelen, kruid bij met peper en zout.
Serveer de kippenhaasjes met de rijst, saus en groentjes en overstrooi met wat verse peterselie.