No bake Cheesecake met fruit

Ingrediënten:
Voor 1 cheesecake van ca. 16 cm ø
Maak de taart een dag op voorhand

  • 200 gr koekjes (naar keuze)
  • 50 à 60 gr boter, gesmolten

Cheesecakebeslag:

  • 400 gr philadelphia, kamertemperatuur (light of gewoon)
  • 1 el vanillepasta
  • 100 gr bloemsuiker
  • 3 dl koude slagroom, hou 40 gr apart om gelatine in op te lossen
  • 1 kl slagroomversteviger
  • 10 gr gelatineblaadjes
  • 3 el bosbessenconfituur, losgeklopt en op kamertemperatuur (of bramen, aardbeien, …., light of fruitspread kan ook)
    Gelei laag:
  • 100 gr bosbessenconfituur (light of een fruitspread kan ook)
  • 2 kl acai in poeder, optioneel
  • 1,5 dl water
  • 3 gr gelatineblaadjes
  • 1 dl slagroom + 1 el bloemsuiker+ 1/2 kl slagroomversteviger, voor de afwerking
  • Aardbeien, bramen, bessen, verse munt …
  • Springvorm van 16 cm ø (eentje van 20 kan ook wel)
  • Bakpapier
  • Acetaatfolie (heb je dit niet, kan bakpapier ook)
  • 3 Spuitzakken
  • Stervormig spuitmondje

Bereiding:

Snij een cirkel uit bakpapier, die net wat groter is dan de bodem van de springvorm.
Bekleed de losse bodem en zorg dat er een rand net onder de bodem komt.
Sluit springvorm af zodat het papier nu goed klemt.
Maal de koekjes in een blender en doe er de gesmolten boter bij.
Begin met 50 gr boter, zijn de kruimels vochtig en kan je ze mooi samenduwen, is het goed. Zoniet doe je er nog wat gesmolten boter bij.
Doe de koekkruimels in de springvorm en duw aan met de onderkant van een glas, zodat je een stevige koekbodem hebt.
Zet een uurtje in de koelkast.

Maak het beslag:
Week de gelatine in koud water.
Klop de philadelphia met de suiker en vanilke los met een elektrische mixer, gedurende 2 minuten.
Klop in een andere kom de slagroom stevig met de slagroomversteviger.
Warm de 40 gr slagropm op in de microgolfoven, ca 30 seconden.
Knijp de gelatine goed uit en los de gelatine in de warme room op.
Blijf roeren tot het mengsel nog lauw aanvoelt.
Meng de opgeklopte slagroom onder de philadelphia, voeg er het gelatine mengsel aan toe en roer goed.
Schep 1/3 de van het beslag in een andere kom, voeg hier de 3 el bessenconfituur aan toe.
Neem de springvorm uit de koelkast en bekleed nu de rand met de acetaatfolie, aansluitend op de koekbodem (of knip een reep bakpapier op de hoogte van de springvorm).
Doe het witte beslag in een spuitzak en vul de vorm met het witte beslag, verspreid mooi egaal.
Doe het bessenbeslag eveneens in een spuitzak en vul aan bovenop het witte beslag, verspreid mooi egaal.
Zet minstens 6 uur in de koelkast.

Maak de gelei laag:
Week de gelatine in water.
Klop de confituur los, voeg acai toe en water, meng goed.
Warm dit mengsel op in de microgolfoven voor 1 minuut.
Los er de gelatine in op.
Laat het ietsje afkoelen en giet dit vervolgens over de koude cheesecake.
Zet nog 2 uur in de koelkast, tot de gelei laag is opgesteven.

Afwerking:
Haal de cheesecake voorzichtig uit de springvorm, haal de acetaatfolie voorzichtig van de zijkant.
Zet de cheesecake op een mooi bord.
Klop 1 dl slagroom met suiker en slagroomversteviger.
Doe in een spuitzak met het spuitmondje en spuit toefjes op de cheesecake.
Gebruik wat vers fruit en munt voor de verdere afwerking.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial