Pompoenkoekjes

Ingrediënten:

Voor het deeg:

 • 500 g bloem
 • ½ zakje bakpoeder
 • 1 snuifje zout
 • 100 g zachte boter
 • 4 eetlepels poedersuiker
 • 2 eieren
 • 8 eetlepels melk
 • Voor de vulling:

 • 500 g geraspt pompoenvlees
 • 1 koffielepel kaneel
 • 1 eetlepel zonnebloemolie
 • 3 druppels Amandelaroma
 • 100 g kristalsuiker
 • 200 g geraspte amandelen
 • Voor het bestrijken:

 • 1 geklopt ei
 • Bereiding:

  Meng de bloem met het bakpoeder en zeef het boven een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe in de aangegeven volgorde, en mix het geheel met een elektrische mixer met kneedhaken tot een glad geheel.
  Verdeel het deeg in twee. Rol één helft uit tot een rechthoek (28 cm x 32 cm). Leg de rechthoek op een ingevette bakplaat en schuif de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven van 180°C. Bak het deeg voor de eerste keer gedurende 10 minuten.
  Doe de ingrediënten voor de vulling in de aangegeven volgorde in een mengkom en meng deze zorgvuldig. Verdeel de vulling op de afgekoelde deegbodem.
  Rol de tweede helft van het deeg uit tot een rechthoek van gelijke grootte en leg deze op de vulling. Druk het deeg gelijkmatig aan en bestrijk het met het geklopte ei. Teken met een vorkpunt een motief naar keuze in het deeg. Schuif de bakplaat in de onderste helft van de voorverwarmde oven, en bak het geheel voor de tweede keer gedurende 35 minuten.
  Snij na het afkoelen , de koek in de gewenste groote.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial