Red Velvet wafeltjes met chocolade

Ingrediënten:
Ca. 12 grote wafels of 24 hartjeswafels

  • 225 gr tarwebloem
  • 225 gr volkoren bloem
  • 4 gr bakpoeder
  • 2 gr baksoda
  • 10 gr cacaopoeder
  • 1 gr oploskoffie (fijne koffie)
  • 70 gr fijne kristalsuiker (of vervangsuiker bv. Zusto, stevia patisserie, …)
  • 1 gr fijn zeezout
  • 75 gr zachte boter
  • 2 eieren, kamertemperatuur
  • 4 dl karnemelk, kamertemperatuur
  • 1/2 el appelazijn
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el Lorann Red velvet smaakemulsie (of rode kleurstof in gel kan ook, neem dan 1/4 )
  • Bakspray (onmisbaar 🙂 )
  • (Hartjes)wafelijzer
  • 200 gr witte chocoladecallets (Callebaut)
  • 1 el cacaoboterdrops (optioneel)
  • Roze chocoladekleurstof (gel)
  • Suikerhartjes of andere sprinkles
  • Bakpapier

Bereiding:

Meng de bloemsoorten met de baksoda, bakpoeder, cacao en koffie.
Zeef dit.
Meng de karnemelk met de smaakemulsie of kleurgel.
Klop de boter romig met de suiker en zout (als je vervanging van suiker gebruikt, kijk dan even naar de instructies! *)
Voeg 1 per 1 het ei toe, tot opgenomen door de boter.
Voeg het bloemmengsel toe en meng kort door.
Voeg nu de karnemelk toe en vanille extract, maar doe dit in delen.
Meng steeds kort.
Wanneer je een homogeen beslag hebt, meng je er nog de appelazijn door.
Verwarm je wafelijzer , spray elke keer in met de bakspray.
Lepel een flinke eetlepel beslag in de ijzers en bak ca. 4 minuten.
Leg ze op een rooster om af te koelen.
Smelt de witte chocolade en cacaoboter au bain marie of in de microgolfoven in een kommetje.
Let op dat je niet té ver laat smelten.
Wanneer er nog enkele drops zichtbaar zijn, blijf je met je spatel doorroeren.
De drops smelten verder door de warmte van de reeds gesmolten chocolade.
Doe een klein beetje roze chocoladekleurstof erbij en doorroer heel voorzichtig zodat je een wat gemarmerd effect krijgt.
Dip de wafeltjes voor de helft in de chocolade, tap langst de rand zodat de overtollige chocolade eraf druipt.
Leg op een vel bakpapier.
Sprinkel de suikerhartjes (of welke sprinkles je ook gebruikt) over de nog gesmolten chocolade en laat stollen.
Je kan de wafeltjes enkele dagen bewaren in een luchtdichte koektrommel.

*bv. Zusto wordt niet zo goed door boter opgenomen en kan je beter toevoegen wanneer je de bloem gaat toevoegen. Meng deze 2 dan samen. Dan werkt het perfect!)

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial