Suikerkoekjes die hun vorm behouden tijdens het bakken

Ingrediënten:

  • 480 patisserie tarwebloem, gezeefd
  • 50 gr maizena
  • Mespunt zeezout
  • 225 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gr extra fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (grote eieren)
  • 5 ml vanille extract

Bereiding:

Meng bloem met maizena en zout.
Doe de boter in de kom van een keukenrobot, samen met de suiker en klop deze romig op medium snelheid voor ongeveer 5 minuten.
Voeg een per een de eieren toe tot ze volledig opgenomen zijn door de boter. Voeg vanille extract ook toe. Klop door.
Voeg nu de bloem toe in delen, op lage snelheid.
Tot deze volledig is opgenomen.
Stort het deeg uit op een groot stuk huishoudfolie, duw het mooi plat tot 1 CM dik. Verpak het goed in de folie en leg het in de koelkast voor een 30 tal minuten.

Verwarm de oven voor op 190°C. (onder en boven warmte).

Rol het deeg uit tot 0,5 cm dikte en steek vormen uit.
Leg op een bakplaat met bakpapier.
De restjes deeg kan je opnieuw samenvoegen en uitrollen. Probeer het deeg wel zo koel mogelijk te houden tijdens dit proces.

Bak doe koekjes voor 12 a 14 minuten.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Decoreer ze naar wens met glazuur, suikerpasta, chocolade …

Het ongebruikte deeg kan je perfect invriezen of is nog enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial