Oliebollen

voor 4 personen :

Ingrediënten :

 • 300 gr gezeefde bloem
 • 22 gr verse gist
 • 135 gr bruisend water
 • 130 gr lauwe melk
 • 40 gr vanillesuiker , waarvan je 1 el opzij houdt voor de eiwitten
 • 2 eierdooiers
 • 2 gr zout
 • 2 eiwitten , stijfgeklopt met de 1 el vanillesuiker
 • Bereiding :

  De eierdooiers loskoppen in een mengkom en de suiker eronder mengen. Klop goed door , zodat je geen klonters hebt. Los de gist op in de lauwe melk en doe het erbij. Meng goed door . Water en zout ook toevoegen , meng en spatel er de eiwitten door . Zet een half uur in een oven van 50°C om het deeg te laten rijzen. Frituurolie op 180°C en laat telkens een lepel deeg vallen in de olie. Wanneer ze mooi goudbruin zijn , ze eruit halen en meteen serveren met poedersuiker.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial