Macaroni met gehakt , broccoli en pompoen-philadelphiasaus

Macaroni met broccoli, gehakt en pompoen-philadelphia saus:

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr macaroni, al dan niet volkoren
  • 400 gr gemengd gehakt
  • 500 gr broccoliroosjes
  • 400 gr pompoenpuree
  • 1 dl sojaroom
  • 1 dl melk
  • 60 gr geraspte parmesan
  • 80 gr Philadelphia roomkaas look&fijne kruiden
  • 40 gr Philadelphia natuur
  • 1 el gemengde kruiden (peterselie , bieslook, sjalot, lookpoeder)
  • 1 el Cheese dip van Oil&Vinegar (optioneel!)
  • Peper en zout
  • 1 el oxo
  • 1 el gehaktkruiden
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 sjalotje gehakt en 1 teentje look, fijngehakt
  • Gemalen gratin kaas

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 180°C
Meng de pompoenpuree met de 2 soorten philadelphia , room , melk , parmesan , gemengde kruidenmix, cheese dip en peper&zout.
Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking
Bak het gehakt aan in olijfolie en kruid met peper , zout, gehaktkruiden en komijnpoeder.
Voeg het sjalotje en look bij , ook de broccoliroosjes. Meng de oxo eronder. Zet het vuur wat zachter en laat 10 minuutjes zachtjes stoven onder deksel.
Stel nu de schotel samen:
Meng het gehakt/broccoli mengsel met de macaroni en vermeng de helft van de pompoensaus eronder. (is de saus nog te droog , kan je steeds wat extra room of melk toevoegen)
Doe dit in een ruime ovenschaal en verdeel derest van de saus erbovenop. Werk af met de gemalen gratin kaas. Zet in een heteluchtoven voor 20 à 25 minuten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *