Pasta Vol-au-vent

Ingrediënten:
Voor 2à3 personen:

  • 200 gr pasta naar keuze
  • 250 gr kippenborstfilet, of haasjes
  • kippenkruiden
  • 150 gr champignons, in schijfjes
  • 200 gr gemengd gehakt
  • 25 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 3 dl kippenbouillon
  • scheutje melk
  • beetje citroensap
  • peper, zout, nootmuskaat
  • vers geakte peterselie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C, hetelucht.
Maak kleine balletjes van het gehakt en kook ze in wat water. Wanneer ze komen bovendrijven zijn ze gaar.
Bak de champignons in een pannetje op een hoog vuur.
Kook ondertussen de pasta gaar.
Kruid de kippenborstfilet met wat kippenkruiden en bak deze gaar in de oven, ca. 20 minuten.
Laat lichtjes afkoelen en trek deze in stukken uit elkaar.
Smelt de boter in een pannetje op medium hoog vuur, doe er de bloem bij en bak de roux ongeveer 2 minuten onder voortdurend roeren.
Neem even van het vuur en voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe en een scheutje melk.
Klop goed door zodat je geen klonters hebt.
Zet weer op het vuur en breng lichtjes aan de kook, onder voortdurend roeren.
Is de saus nog té dik, voeg dan wat extra melk toe tot je de gewenste dikte hebt
Voeg de balletjes, gebakken champignons en kippenstukjes toe.
Kruid met de kruiden naar smaak en voeg er at citroensap aan toe.
Meng de pasta met de vol-au-vent en werk af met wat gehakte peterselie.

Uiteraard kan je dit ook met een restje vol-au-vent doen of kant en klare nemen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial