Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 150 gr penne (macaroni kan ook)
- 30 gr boter
- 30 gr bloem
- 4 dl melk
- 1 el philadelphia look&fijne kruiden
- 150 gr Geraspte kaas naar keuze (bv emmental of gruyere)
- Peper, zout
- 1 kl Verstegen Mac ’n Cheese kruidenmix
- 1 tl maggi kruidenbouillon in poeder
- 1 klein blikje maïs
- 100 gr diepvrieserwtjes
- 1 blikje tonijn natuur (200 gr)
- Ovenschaal
Bereiding:
Zet de oven op de grillstand.
Kook de pasta gaar volgens aanwijzing, voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de erwtjes toe.
Smelt de boter op een medium hoog vuur, voeg de bloem toe en bak de roux 2 minuten. Blijf hierbij roeren.
Neem de pot heel even van het vuur en voeg stapsgewijs de melk toe, roer goed met een garde zodat je geen klonters hebt.
Zet het vuur een tikkeltje lager en zet de pot opnieuw op het vuur.
Blijf roeren en laat de saus lichtjes koken.
Voeg ondertussen ook de philadelphia toe.
Eens de saus klaar is,voeg je 50 gr van de geraspte kaas toe, los deze goed op in de saus.
Voeg kruiden toe en de maggi kruidenbouillon.
Meng er de pasta onder, maïs en tonijn.
Proef en breng extra op smaak indien nodig.
Is de saus toch nog net wat te dik, voeg dan klein beetje melk toe.
Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de resterende kaas.
Gratineer in de oven tot de kaas goudbruin kleurt.