Penne met pestoroom, pompoen en gehakt

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 150 gr penne
  • 1 kleine butternutpompoen, geschild en in blokjes (ca. 400 gr vruchtvlees)
  • 1 teentje look, geperst
  • 300 gr varkens-kalfsgehakt
  • 150 ml alpro soja cuisine (gewone room kan ook)
  • 40 gr groene pesto (genovese)
  • Peper en zout
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • Verse peterselie, gehakt

Bereiding:

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Doe wat olijfolie in een diepe antikleefpan en stoof de pompoenblokjes gedurende een 10 minuten op een medium vuur. Voeg enkele lepels van het pastawater toe.
Haal uit de pan, doe opnieuw wat olie in dezelfde pan en bak het gehakt hierin.
Je mag het gehakt gerust in grove stukken houden.
Kruid met peper, zout en italiaanse kruiden en voeg ook look toe.
Voeg opnieuw de pompoenblokjes toe, samen met de pesto en room.
Laat inkoken tot een romige wat dikkere saus.
Voeg de penne toe.
Roer goed door en laat nog 1 minuutje verder pruttelen.
Serveer met wat versgehakte peterselie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial