Romige spaghetti met kip en berloumi

Ingrediënten:
Voor 2 à 3 personen

  • 250 gr barilla spaghetti nr7
  • 300 gr kipfilet, in blokjes
  • 1 tl kipkruiden
  • 1/2 tl lookpoeder
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 125 gr berloumi grillkaas, in kleine blokjes
  • 100 gr diepvrieserwten
  • 100 gr champignons, in schijfjes
  • 1 kleine wortel, in brunoise
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 35 gr tomatenconcentraat
  • 5 dl kippenbouillon
  • 250 ml alpro soja cuisine light

Bereiding:

Verhit wat olie in een diepe antikleefpan, op medium hoog vuur.
Kruid de kip met kippenkruiden en lookpoeder.
Bak de kippenblokjes gaar, haal uit de pan.
Bak de berlouimi goudbruin, haal uit de pan.
Doe opnieuw wat olie in de pan, stoof de sjalot glazig en voeg de wortel toe,
Voeg na een 2 minuten de champignons toe en bak ze even mee.
Doe het tomatenconcentraat erbij en bak dit ook even mee.
Doe er de kippenbouillon bij.
Breek de spaghetti in kleinere stukken en doe bij in de pan. Voeg eventueel nog wat water bij als de spaghetti net niet onder staat.
Roer even goed om en zet het vuur net iets lager.
Zet een deksel op de pan en laat dit 10 minuten pruttelen. Roer af en toe om.
Voeg de room toe, de kippenblokjes en de erwtjes en laat nog 3 a 4 minuten verder pruttelen.
Kruid eventueel wat bij.
Neem van het vuur en meng de gebakken berloumi blokjes eronder.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial