Romige Pasta met Champignons en spek

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 150 gr pasta (farfalle, macaroni, torsellini …)
  • 250 gr champignons, in schijfjes
  • 1 a 2 teentjes look, fijngesnipperd
  • 200 gr gerookt spek, in blokjes
  • 2.5 dl (light) Soya room
  • 2 el philadelphia look&fijne kruiden
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 1 tl lookboterkruiden
  • peper en zout
  • 1 kl kalfsfond in poeder
  • olijfolie

Bereiding:

Kook de pasta gaar.
Bak de spekblokjes krokant in een antikleefpan of hoog vuur.
Neem spek uit de pan, voeg een klein beetje olijfolie toe en bak hierin de champignons en de look.
Voeg het spek weer toe, de italiaanse kruiden, lookboterkruiden en peper.
Zet het vuur medium hoog en bak alles nog een minuutje door.
Voeg de philadelphia toe en de room. Laat dit op een iets zachter vuur een paar minuutjes pruttelen tot de saus indikt.
Voeg er de kalfsfond aan toe en de pasta.
Kruid eventueel bij met peper en zout.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial