Gehaktballetjes met kokosmelk, spinazie, broccoli en udon noedels

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 300 gr varkens-kalfs gehakt
  • 1 kl currypoeder
  • Zout en peper
  • 1 el sweet chili saus
  • 1/2 broccoli, kleine roosjes
  • 200 gr verse spinazie
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 tl maggi kruidenbouillon in poeder
  • 180 gr udon noedels
  • Kokosolie
  • Wok, met deksel

Bereiding:

Meng het gehakt met currypoeder, sweet chili saus, peper en zout en maak er balletjes van.
Kook de udon noedels volgens aanwijzing op de verpakking.
Doe wat kokosolie in een wokpan en bak de balletjes rondom bruin, op hoog vuur.
Neem ze uit de pan, ze hoeven nog niet gaar te zijn.
Doe wat extra olie in de wok en roerbak de broccoli een 3 minuten.
Voeg er de spinazie aan toe en roerbak een paar minuten mee.
Voeg de bouillon en kokosmelk toe, roer goed en voeg er de balletjes opnieuw aan toe.
Zet het vuur medium, zet een deksel op de wok en laat een 5 a 7 minuten pruttelen.
Kruid bij met peper en zout.
Laat de saus nog wat inkoken.
Serveer met de udon noedels.

Eventueel kan je wat geraspte kokos toevoegen voor nog meer kokossmaak.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial