Ingrediënten:
Ca. 35 koekjes
- 80 gr zachte roomboter
- 40 gr donkerbruine suiker
- 40 gr kristalsuiker
- Mespuntje fijn zeezout
- 1 medium ei, kamertemperatuur
- 50 gr mascarpone, kamertemperatuur
- 3 gr instant koffie (neem een sterke koffie)
- 1/2 tl vanille extract
- 2 el saracino tiramisu smaakpasta (online bakwinkels)
- 170 gr bloem
- 10 gr maïzena
- 5 gr cacaopoeder
- 2 gr bakpoeder
- 100 gr bakvaste pure chocolade chip
- Bakplaten met bakpapier/bakmat
Bereiding:
Meng de bloem met de maïzena, cacao, instant koffie en bakpoeder en zeef deze.
Doe in een ruime kom de boter, zeezout en de 2 suikers en klop ze luchtig met een elektrische mixer, gedurende 2 minuten.
Voeg het ei toe en klop door tot dit is opgenomen door het botermengsel.
Voeg de mascarpone,vanille en tiramisu pasta toe en klop onder het mengsel.
Voeg het bloemmengsel in 2 à 3 keer toe , meng tot deze opgenomen is door het botermengsel.
Doe als laatste de chocolade eronder.
Dek het beslag af met plasticfolie en zet 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170°C, hetelucht.
Weeg hoopjes af van 15 gr en maak een bolletje, leg op de bakplaat en duw lichtjes platter. Laat ruimte tussen de bolletjes deeg.
Bak af gedurende ca. 13 minuten.
De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen, dus laat ze nog even rusten op de bakplaat alvorens je ze verder laat afkoelen op een rooster.
De koekjes bewaren ruim 2 weken in een luchtdichte doos.
Je zou ze eventueel nog extra kunnen bestrooien met cacaopoeder nadat ze lichtjes zijn gekoeld (mogen zeker niet warm meer zijn).
Eventueel kan je de smaakpasta vervangen door 2 el donkere rum of amaretto.