Volkoren Nutella koekjes met chocolade

Ingrediënten:

Voor ca. 20 koekjes

  • 240 gr nutella, kamertemperatuur
  • 1 groot ei, kamertemperatuur
  • 1/2 el koffie extract (optioneel)
  • 150 gr volkoren patisseriebloem
  • Geroosterde hazelnoten
  • Bresilliene nootjes
  • 100 gr melkchocolade
  • Bakplaat met bakpapier of bakmat

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170°C, hetelucht.
Zet de nutella in de microgolfoven en verwarm met intervals van 10 seconden op vol vermogen.
De nutella moet vloeiend zijn, maar niet té warm.
Meng het ei onder de zachte nutella en het koffie extract.
Doe de volkorenbloem erbij in 3 delen (je kan dit d.m.v. een mixer doen of met een spatel)
Het deeg is goed als de bloem volledig is opgenomen.
Maak hoopjes van 22 gram en maak er bolletjes van.
Leg ze op een bakplaat, bedekt met bakpapier of bakmat, en duw ze wat platter.
De koekjes lopen niet hard uit, dus je hoeft niet al te veel plaats tussen de bolletjes te houden.
Maak een kuiltje in het midden van de deegbolletjes met je vinger of een ander afgerond voorwerp.
Bak de koekjes ca. 10 minuten.
Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en vervolgens volledig op een rooster.
Smelt de chocolade (au bain marie of in de microgolfoven) en vul de kuiltjes met chocolade, strooi er wat bresillienne op en duw er een hazelnoot in.
Laat de chocolade opstijven.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial