Vanille-aardbeiconfituur koekjes

Ingrediënten:

Ca. 22 koekjes

  • 90 gr melkerijboter, kamertemperatuur
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 kl vanilleboonpasta
  • 200 gr (zeeuwse) bloem
  • 1 gr bakpoeder
  • Mespuntje fijn zeezout
  • 2 eidooiers, op kamertemperatuur
  • Aardbeienconfituur
  • Bakplaat met bakpapier op bakmat

Bereiding:

Roer de boter zalvig met de suiker, zout en vanillepasta.
Voeg per keer een eierdooier erbij en roer goed tot het ei is opgenomen.
Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg in delen toe aan het boter-ei mengsel.
Meng goed tot de bloem is opgenomen.
Zet het deeg mibstens 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170°C, hetelucht.
Vorm balletjes van 20gr/stuk en leg ze op een bakplaat met voldoende ruimte tussen.
Duw in elk balletje een putje met je duim of met een voorwerp dat een bolle zijde heeft (bv. Een maatschepje)
Vul de holte met aardbeienconfituur, die je eerst wat hebt losgeroerd.
Zet in de oven en bak ze ca. 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat heel even rusten op de bakplaat en laat vervolgens volledig afkoelen op een rooster.
In een koekjestrommel kan je de koekjes ca. 5 dagen bewaren.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial