Ingrediënten:
Ca. 75 koekjes (met koekjespers)
- 150 gr melkerijboter, kamertemperatuur
- 100 gr poedersuiker
- Mespunt fijn zeezout
- 1 ei, large
- 1 kl Lorann pistache emulsie (optioneel, maar geeft toch net dat tikkeltje extra in smaak)
- 1 tl vanilleboonpasta
- 250 gr bloem
- 50 gr maïzena
- 65 gr , fijngemalen pistachenoten (mag bijna pistachemeel zijn) + extra nootjes voor decoratie die grof gehakt zijn
- 1 tl colormill mint kleurstof
- 200 gr witte chocoladecallets
- 1 kl cacaoboter
- Koekjespers of spuitzak met spuitmond
- 2 x Bakplaat non-stick (bv. Wilton)
- Bakpapier voor de chocoladecoating
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°C, onder en boven warmte.
Doe de boter in de kom van de keukenrobot, samen met de suiker en zout.
Klop dit met een “K” opzetstuk romig gedurende 3 minuten op medium snelheid.
Voeg het ei, vanilleboonpasta en pistache emulsie toe en klop verder tot het ei is opgenomen.
Doe de kleurstof erbij en klop even door.
Meng de bloem met maïzena en pistache en voeg in 3 delen toe. Klop door toch het volledig is opgenomen en een homogeen deeg vormt.
Doe het deeg in een koekjespers (of spuitzak) en spuit figuurtjes op de bakplaat.
Bak de koekjes in de oven ca. 11 minuten.
De koekjes mogen net aan de randen beginnen kleuren en dan zijn ze goed.
Laat ze nog 5 a 10 minuten op de bakplaat en laat ze vervolgens verder afkoelen op een rooster.
Smelt de chocolade met cacaoboter in de microgolfoven (of au bain marie).
Start met 30 seconden per keer.
Net zo lang tot je nog wat stukjes witte chocolade hebt die nog niet gesmolten zijn.
Blijf gewoon roeren nu en al roerend gaan deze oplossen.
Dip een koekje in de chocolade , leg op een stuk bakpapier en doe er wat pistachenootjes op.
Laat volledig opstijven.