Ingrediënten:
24 stuks
- 60 gr zachte roomboter
- 2 eieren, kamertemperatuur
- 1/4 tl fijn zeezout
- 125 gr kristalsuiker (of vervanging: zusto, stevia patisserie, …)
- 150 gr volkoren patisseriemeel m(anco)
- 50 gr havermeel
- 130 gr havermout
- 6 gr bakpoeder
- 1 el Lorann smaakemulsie Buttery Sweet Dough
- Bakplaat met bakmat/papier
Bereiding:
Klop de boter romig met het zout en de suiker gedurende ca. 3 minuten op een medium stand met de electrische (stand)mixer .
(let op als je een suikervervanger gebruikt, bv Zusto kan je beter in het meel vermengen en dan mee toevoegen. In dit geval klop je de boter alleen met het zout romig en voeg je dus de zusto pas toe samen met het meel)
Voeg 1 per 1 de eieren toe. Voeg het 2de pas toe wanneer het eerste goed is opgenomen door de boter.
Voeg de smaakemulsie toe en klop deze ook goed door.
Meng het bakpoeder onder het volkorenmeel, voeg havermeel en havermout toe en meng goed.
Voeg in 3 delen toe aan het botermengsel.
Klop tot een samenhangend deeg gedurende 1 minuut.
Dek de kom af en laat het deeg 2 uur rusten op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 190°C, onder en boven warmte.
Verdeel het deeg in hoopjes van 25gr en vorm balletjes.
Leg ze op de bakplaat, een beetje uit elkaar, en duw ze een klein beetje platter. De koekjes lopen niet erg uit tijdens het bakken.
Bak ze ca. 13 tot 15 minuten, laat ze even op de bakplaat rusten (ca. 2 minuten) en laat ze nadien verder afkoelen op een rooster.
Bewaar in een koekjestrommel, dan blijven ze minstens een weekje goed.