Witte chocolade chip cookies met veenbessen en sinaasappel

Ingrediënten:
Ca. 45 koekjes

  • 100 gr roomboter, kamertemperatuur
  • 150 gr lichtbruine suiker
  • 1 medium ei, op kamertemperatuur
  • 1 el Lorann sinaasappel emulsie (online bakwinkels)
  • Zeste van 1 kleine sinaasappel
  • 1 tl vanilleboonpasta
  • Mespunt fijn zeezout
  • 200 gr bloem
  • 1 gr baksoda
  • 150 gr witte chocoladechips
  • 70 gr gedroogde veenbessen, gehakt
  • Bakplaten met bakmat/bakpapier…

Bereiding:

Klop de boter luchtig met de suiker en zout. Gebruik een mixer op medium snelheid.
Voeg het ei toe en klop door tot dit opgenomen is met het boter en suikermengsel.
Voeg de zeste, sinaasappelemulsie en vanille toe. Meng dit luchtig erdoor.
Meng de bloem met de soda en voeg in 2 delen toe.
Meng er de chocolade en veenbessen onder.
Het deeg is wat plakkerig nu, verpak het in een plasticfolie en zet 2 uur in de koelkast.
Je kan het ook een dag op voorhand maken.
Verwarm de oven voor op 175°C, hetelucht
Bekleed een bakplaat met bakpapier/bakmat.
Verdeel het deeg in bolletjes van 15 gram.
Leg ze op de bakplaat, maar laat voldoende ruimte tussen. De koekjes lopen nog uit in de oven.
Bak ze ca. 10 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Ze voelen nog zacht als ze uit de oven komen, dus laat ze 5 à 10 minuutjes op de bakplaat alvorens ze op een rooster volledig te laten afkoelen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial