Preisoep (creme)

voor 6 personen :

Ingredienten :

  • 100 gr. boter
  • 3 el bloem
  • 300 ml melk
  • 1 1/2 dl. kippenbouillon
  • 300 gr. fijngesneden prei
  • 2 sjalotten (in fijne ringetjes)
  • 1 1/2 el. Piet Huysentruyt mix van de chef
  • snufje dragon en wat peterselie
  • versgemalen zwarte peper
  • Bereiding :

    Verhit de boter , doe er de bloem bij en fruit dit eventjes. Doe de melk en de bouillon erbij , al roerend. Laat dit goed koken , maar zeker blijven roeren , want het mag niet aanbranden. Zet het vuur lager. Doe de kruiden erbij , de prei en sjalotjes . Laat nog eventjes doorkoken , naam van het vuur . Laat nog een 10 minuutjes staan en de soep is klaar .

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *