Witloofvelouté

voor 4 personen :

Ingredienten :

 • 2 uien , fijngesnipperd
 • 2 preiwitten , in fijne ringen
 • bakboter
 • 1 kg witloof , in stukjes
 • 1.5 liter kippebouillon
 • 2 blokjes knorr bouquet provençale
 • 30 gr bloem
 • 1 dl room
 • 2 eierdooiers
 • Bereiding :

  Stoof prei en uien aan in gesmolten boter tot de prei glazig wordt. Hou 2 tot 3 struikjes witloof voor de versiering en voeg de rest van het fijngesneden witloof toe aan de prei. Laat 2 minuutjes meestoven. Bevochtig met de kippebouillon. Voeg het blokje knorr provençale toe . Laat een klein half uurtje onder deksel gaar worden. Maak ondertussen een roux: laat 15 gr boter smelten, neem de pan van het vuur, spatel de bloem eronder en laat al roerend enkele minuutjes drogen op het vuur. Als de soep bijna gaar is, voegt u de roux al roerend toe en laat u ze eventjes meekoken. Mix de soep. Zeef de soep daarna door een fijne zeef. Laat alles terug opkoken, schuim het af en breng op smaak met zout (geen peper). Warm ondertussen de borden voor. Voor de afwerking snijdt u de overige stukjes witloof fijn en stooft u ze aan in boter tot ze lichtjes glazig zijn. Maak een liaison: roer de eierdooiers los met de room. Dien de witloofvelouté op in een diep, warm bord en een eetlepel gestoofd witloof. Giet er de warme soep over en voeg een scheutje liaison toe.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial